Besøk til Planned Parenthood Federation of America

Sammen med stortingsrepresentanten Åshild Bruun-Gundersen (Fremskrittspartiet FrP) fra Stortingets SRHR-nettverk besøkte vi vår største søsterorganisasjon, Planned Parenthood Federation of America (PPFA), på en av deres fem klinikker i New York by. Planned Parenthood har klinikker i alle 50 stater og er ofte en av svært få steder man kan få gjennomført en trygg abort i USA. PPFA jobber aktivt både juridisk, politisk og sosialt mot innskrenkingen av seksuelle og reproduktive rettigheter og særlig tilgang til abort, som nå skjer i USA og får konsekvenser både nasjonalt og internasjonalt.

Margaret Sanger Center ligger på Manhattan og er den største av de fem klinikkene i New York by. Hver måned utfører de rundt 1400 tjenester, hvorav 1000 er abort.

På bildet: Erika Bergstrom (Clinic Manager, Margaret Sanger Center, Manhattan), Tor-Hugne Olsen (Sex og Politikk), Åshild Bruun-Gundersen (Fremskrittspartiet FrP) og Jennifer Vanyur (Ass. Director Global Advocacy, PPFA)