#metoo i skolen

Sex og Politikk gleder seg over viktig innlegg og svar i Stortingets spørretime i går!

De taleføre 14-åringene Ella, Ellisiv og Ea går i bresjen for forebyggende arbeid mot seksuell trakassering: «Det starter altfor tidlig, og tiltakene kommer inn altfor sent». 14-åringene ønsker seg at #metoo kommer til skolen og skolegården.

Heldigvis ser det ut til at politikerne tar dem på alvor. Vi i Sex og Politikk skal følge opp spørsmålene SVs Mona Fagerås stiller i Utdannings- og forskningskomiteen i statsbudsjettforhandlinger o.a. i 2019. Du kan se opptaket her, hvor også Jan Tore Sanner (H) Kunnskaps- og integreringsminister svarer. Se fra 1.29 til 1.37.

Økt innsats i skolen krever engasjement, ressurser og kompetanse. Heldigvis finnes vårt undervisningsopplegg Uke 6 allerede. Det er en god nyhet for alle som leter etter praktiske verktøy for å jobbe forebyggende med seksuell trakassering for lærere og andre undervisere, for alle trinn i grunnskolen, til og med videregående.

Se jentene i videoen nedenfor hentet fra SVs Facebook innlegg.

Les jentenes kronikk, SiD kommentar i Aftenposten, 4.mars, her.

Det meddeles at saken skal opp i Stortinget. Kommentar i Aftenposten om kronikken, 4.mars, her.

Brannfjell skole skriver om saken på sine nettsider, 4. mars, les her.